AKTUELNO

Sudski procesi u koje su upletene firme Dragana Đilasa potvrda su da sam bio u pravu kada sam Đilasa nazivao lopovom i lažovom u svojim otvorenim pismima, izjavio je vlasnik Pinka Željko Mitrović posle suđenja po Đilasovoj tužbi za uvrede.

Zbog Đilasovih laži da Pink ima poreski dug, Mitrović najavljuje kontratužbu i konstatuje da se ovaj medijski prostor očisti od manipulatora, lažova i lopova poput Đilasa.

-Čini mi se da za sad taj proces ide u dobrom pravcu, mi smo inisistirali na svim činjeničnim uporištima za sve kvalifikacije koje sam davao u svojim pismima, tako da mislim da smo se oslonili na činjenična uporišta, pre svega na naša lična iskustva, a zatim je to potvrdila i država, sa procesima koje vodi protiv čelnika Dajrekt medije i protiv same Dajrekt medije, zbog zloupotreba u oblasti medijskog biznisa u Srbiji - rekao je Mitrović.

-Tako da, čini mi se, da kvalifikacije koje smo dali i koje su ponekada bile oblikovane na način koje je neko možda i pomislio da mogu biti uvredljivog karaktera, zapravo bile su tako oblikovane, pre svega iz razloga da bi skrenule pažnju javnosti na čemu mislim i da smo uspeli i što mi se čini da bi sud mogao da uvaži - dodao je on.

Kako kaže, sve one kvalifikacije tipa lažov, lopov, kriminalac, ocenio je da su danas u nekom smislu uvažene kao oblik komunikacije koji je tako oblikovan, da bi pre svega skrenuo pažnju javnosti iz razloga da bi se takve društvene anomalije i takve društvene devijacije u budućnosti ispravljale.

-Naše iskustvo, kada govorimo o činjeničnim uporištima je takvo da svaka uplata od Dajrekt medije koju je Pink dobijao, Pink je morao da vrati 15 odsto i to je nešto što je stvarno anomalija i industrijski standard nigde u svetu to ne podržava - objasnio je on i dodao da nigde na svetu televizija ne mora agenciji da uzvrati 15 odsto po svakoj uplati. Kako ističe, to godinama traje i to je, naravno, pravilo jedan loš ambijent i pravilo jednu devijaciju koja je uništavala medije u Srbiji.

-Ako se ovaj proces razreši kako treba, čini mi se da će to biti osnova za uspostavljanje boljih i zdravijih odnosa u oblasti medijske industrije u Srbiji - naglasio je vlasnik Pinka.

Foto: TvPink Printscreen

Na pitanje novinara povodom novih optužbi Đilasa na račun TV Pink i njega lično o dugu od 25 miliona evra, Mitrović je rekao da je pitao privatnog tužioca kako ga nije sramota da laže juče besomučno i brutalno.

-Sudija je rekao da to nije stvar za ovaj proces, tako da će to biti stvar naše krivične tužbe prema njemu - kaže Mitrović i dodaje da nikako ne zaslužujemo brutalne laži i da Srbija ne zaslužuje da bude izložena stalno nekim izmišljotinama i lažima, zato što, ako toga bude previše, u Srbiji se više neće znati šta je istina, a šta laž.

Sudski organi, kako kaže, ne mogu sve da isprate, tako da posipanje beskonačne količine laži po Srbiji i po društvu je uvek rizik da se više ne razaznaje šta je laž, a šta istina.

-Mi ćemo na ovome inistirati svaki dan, a evo ja ga javno pozivam na duel da dođe sa mnom, može već u ovaj 'Hit tvit', pa da raspravimo to pred očima Srbije i pred očima cele javnosti da vidimo kome mi to dugujemo i šta mi to dugujemo - istakao je Mitrović i dodao da ako je išta od toga tačno, da će mu pokloniti ceo Pink.

#Dragan Đilas

#Željko Mitrović

'